top of page
Vyhledat

PREZIDENT – TÝDENNÍ CELOŠKOLNÍ PROJEKT (5. 2. - 9. 2. 2024)



Tématem projektu byla letos VOLBA PREZIDENTA. Žáci se během tohoto nabitého týdne dozvěděli, jaké má prezident pravomoce a povinnosti v různých zemích, jak probíhají volby u nás, v USA nebo totalitních režimech a co všechno jim předchází.


V první polovině týdne probíhala intenzivní volební kampaň. Děti poznaly, jak funguje matematický model voleb, tvořily grafickou podobu letáků, natáčely volební spoty, jednotliví třídní kandidáti na prezidenta ladili se svým týmem volební projev, který poté prezentovali ve všech třídách. Následovalo první kolo voleb. K tomu byly zřízeny dvě volební místnosti a každý, z řad žáků i zaměstnanců školy, vhodil svůj hlas. Po sečtení vzešli dva vítězní kandidáti. Ti se poté utkali ve slovním souboji v kulturním centru Beseda. Férová moderovaná debata mezi kandidátem z osmé a deváté třídy trvala téměř hodinu a byla z Besedy živě streamována do školy, do tříd prvního stupně. Bylo tedy nutné přesvědčit nejen voliče přímo v sále, ale i sledující ve škole. Oběma kandidátům patří respekt a uznání za odvahu a řečnický výkon!




Žáci prvního stupně se pak se svou prací na téma „Kdybych byl/a prezidentem“ účastnili literární soutěže a porota měla co dělat, aby vybrala 5 nejlepších. V rámci doprovodných aktivit měla úspěch exkurze na Pražský hrad a komentovaná prohlídka Valdštejnského sálu. Neobyčejným zážitkem pak byla návštěva zámku v Lánech, jehož brány byly otevřeny přímo pro naše žáky. Mockrát děkujeme za poutavou komentovanou prohlídku!




Poděkování patří i všem, kteří se podíleli na přípravě a realizaci projektu, protože za úspěchem stojí hodně práce, pečlivé plánování a koordinace aktivit i všech zapojených zaměstnanců Victorky.










23 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page